Informatie over Corona en de praktijk

 • Er is nog steeds voldoende ruimte om de reguliere huisartsenzorg aan te bieden. Wij zijn u graag van dienst en hebben diverse maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat u veilig de praktijk kunt bezoeken. Ook is het nog steeds mogelijk om een telefonisch consult te krijgen. Schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn er voor u en wij nemen graag de tijd voor u. 

 • Wij willen ervoor zorgen dat u veilig de praktijk kunt bezoeken. Om die reden hebben wij een aantal maatregelen getroffen die gebaseerd zijn op de adviezen van de RIVM en het NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap). Wij volgen alle adviezen op.

  De maatregelen zijn als volgt:
  – Een deel van de consulten zal telefonisch gedaan worden.
  – Wij verzoeken u alleen op een afspraak te komen. Kinderen mogen begeleid worden door 1 ouder.
  – U kunt ook gebruik maken van E-consult en online herhaalrecepten aanvragen.
  – Mensen met verkoudheidsklachten mogen de praktijk NIET binnen komen zonder telefonisch overleg met de assistente.

 • Blijf thuis wanneer je verkoudheidsklachten of verhoging hebt. Deze klachten kunnen (het begin van) het coronavirus zijn. Blijf thuis om uit te zieken en anderen niet te besmetten. Dat betekent dat je niet naar school, werk of naar buiten gaat, ook als je denkt dat je klachten wel meevallen. Deze verkoudheidsklachten zijn mild en daarvoor hoef je de huisarts niet te bellen. Wel kunt u de GGD bellen met verzoek om u te laten testen op het Coronavirus. Bel dan naar 0800-1202.
  Pas als u 24uur helemaal klachtenvrij bent geweest, kun je weer naar school, werken en naar buiten. 

  Bel met de huisarts als je koorts krijgt (meer dan 38 graden Celsius) en hoest of je steeds moeilijker ademt. Kom NIET naar de praktijk. Ons telefoonnummer is 0182-244455.

  Afhankelijk van uw leeftijd en medische situatie zal de huisarts bepalen of u thuis kunt uitzieken of dat u beoordeeld moet worden. Mensen met luchtwegklachten worden uw eigen huisarts beoordeeld op een veilig manier, op het luchtwegspreekuur of aan huis.

  Wat betekent dit concreet voor u, als u luchtwegklachten heeft? 

  • Allereerst geldt nog steeds: ga niet naar de huisartsenpraktijk toe.
  • Bel uw huisarts als het nodig is, de assistente staat u te woord.
  • Als er mogelijk een beoordeling nodig is dan bepaalt uw huisarts dat in een telefonisch consult.

  Als u een ander gezondheidsprobleem heeft, maar óók luchtwegklachten: ook dan kan uw huisarts beslissen dat u op een andere manier beoordeeld wordt dan gewoon op de praktijk. Neem ook dan eerst telefonisch contact op met de praktijk.

  Buiten kantooruren belt u net als anders de Huisartsenpost Midden-Holland (0182-322488). Maar hier geldt: alleen als het echt spoed is. 

  Meer informatie:

  Voor medische informatie over het coronavirus verwijzen wij naar de website van het RIVM of u kunt bellen met het RIVM: 0800-1351.

  Hier kun je de meestgestelde vragen en antwoorden vinden over het coronavirus op de website van het RIVM.

  Ook op de website van de GGD Midden-Holland kunt u meer informatie vinden.

  Voor informatie over de maatregelen die de overheid heeft genomen verwijzen wij naar de website van de rijksoverheid over Corona.

  Ook op de website van Thuisarts.nl staat informatie over het coronavirus.

  Heeft u specifieke vragen over uw (medische) situatie? Neemt u dan contact met ons op: 0182-244455.